Brasserie De Margriet

Ons menu
Een reservering maken

Leer ons kennen

Met je voeten onder tafel genieten van een heerlijk krokant slaatje, een boterzachte steak, een vers vispannetje of een verfrissend ijsje in hartje Mechelen? Dat en nog veel ander lekkers kun jij komen ontdekken bij brasserie “De Margriet”. Vernoemd naar de frêle Margareta van Oostenrijk, die hier in de 15de eeuw woonde.

Onze gepassioneerde chef-koks Bart en Kris toveren al jouw verrukkelijke gerechten om tot ware kunstwerkjes. Voor onze suggesties werken deze “chefkes” vooral met seizoensgebonden ingrediënten uit de streek. Echt om van te watertanden.

In de zomer serveren wij (Bill en “team De Margriet”) deze graag met een glimlach aan tafel op ons ruim terras, dat gezellig en verzorgd is ingericht. Heerlijk vertoeven is het hier. Ook binnen kun je gezellig tafelen en genieten.

Marthe, Be part of a Legend

Ons evenement bezoeken

Marthe, Be part of a Legend

11 september organiseert Brasserie De Margriet een steunactie voor Marthe een lief meisje van bijna 8 jaar met "Cerebrale Parese ".

Info hieromtrent volgt later .....

Gaudeus Live muziek

Ons evenement bezoeken

Gaudeus Live muziek

Op zaterdag 6 augustus verzorgen wij een streepje muziek in de zaak. Wil je erbij zijn ? Reserveer dan snel een plaatsje....Invite your friends
Mosselen, het is weer zover !

Ons evenement bezoeken

Mosselen, het is weer zover !

De deugdelijkheid van een goede pot bereide mosselen is er weer. In de Margriet wordt enkel met de beste kwaliteit mosselen gewerkt, voeg daarbij nog de bekwaamheid van onze chef's een goede bediening en je weet waar je moet zijn voor lekkere mosselen.

Tot binnenkort,

Team De Margriet.

BBQ De Margriet

Ons evenement bezoeken

BBQ De Margriet

Zin om een BBQ te organiseren in een mooie setting ?

Lentebraderie

Ons evenement bezoeken

Lentebraderie

Welkom op de lentebraderie in De Margriet. Bij goed weer aangenaam vertoeven op ons gezellig zomerterras !


Team De Margriet

Mechelen Feest

Ons Margriet

Over ons

Ons Margriet

Dit is een frêle vrouwelijke schoonheid, “Ons Margriet”, Mechels koosnaampje voor Margareta van Oostenrijk. Deze klassedame werd tot driemaal toe uitgehuwelijkt. Op amper driejarige leeftijd wordt ze gekoppeld aan de dertienjarige Franse Dauphin en voedt men haar aan het Franse hof op als toekomstige koningin. De Dauphin stuurt haar na acht jaar echter weer terug naar huis. Erna wordt ze uitgehuwelijkt aan Don Juan, de troonopvolger van Spanje. Duidelijk geen maat voor haar, want hij sterft al tijdens de wittebroodsperiode. Later trouwt ze met Philibert van Savoie, maar ook deze man sterft veel te vroeg. Omdat ze het nu wel gehad heeft met echtgenoten, spitst ze haar aandacht toe op de opvoeding van haar neefje, de latere Karel V. Ze leidt letterlijk en figuurlijk een rijk leven. Kunstenaars, muzikanten, dichters en humanisten zijn kind aan huis. Ze is intelligent, haar tijd ver vooruit, diplomatisch en toch assertief. Haar invloed is enorm en dat ziet ook de stad Mechelen. In 1849 krijgt Jozef Tuerlinckx de opdracht om een groot standbeeld van Margareta te maken. Daarmee is Mechelen de enige stad in de toen nog jonge Belgische staat die kiest voor een vrouwelijk stadssymbool!

Restaurantrecensies

★★★★★
☆☆☆☆☆
Algehele beoordeling voor het eten
★★★★★
☆☆☆☆☆
Algehele beoordeling voor de service

Onze diensten

Toegankelijk
Buiten zitten
Privé-evenementen
Rookgebied
Verwarmd terras
Bruiloftsrecepties
Gratis Wifi
Honden toegelaten

Betalingsopties

AMEX
Contant
Contactloos betalen
Mastercard
VISA
Betaalkaart

Openingstijden

We zijn gesloten

Keuken is geopend 

Twitter_Logo_Blue